به گزارش قدس آنلاین، از جمله رسالتهای مهم بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، احیای علوم و معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است که در همین رابطه تاکنون آثار بسیاری با موضوع زندگی، فرهنگ و سیره امامان معصوم(ع) در این مرکز به زیور طبع آراسته و یا ترجمه شده است.
در آستانه سالروز امام هفتم شیعیان، حضرت موسی بن جعفر(ع)، شماری از آثار منتشر شده بنیاد پژوهشهای اسلامی با محوریت این امام بزرگوار معرفی میشود.
نخستین اثر کتاب «الامام موسی بن جعفر، شمس فی ظلمات السجون» است. این کتاب به قلم عادل عبدالرحمن بدری نگاشته شده و دوره اول خلفت عباسی و زندان تاریک موسی بن جعفر (ع) و تابش نور هدایت بر امت اسلامی را ترسیم می کند. کتاب یاد شده در سال ۱۳۹۱ برای نخستین بار، در قطع وزیری به زبان عربی، به چاپ رسیده است. چاپ دوم اثر نیز در ۱۳۹۳ بوده است.
«فقه الامام موسی بن جعفر» اثر دیگری است که سید محمد علی خادمی آن را به زبان عربی به زیور طبع آراسته است. این اثر مجموعهای ارزشمند از روایاتی فقهی است که از آن امام به دست ما رسیده است. ذکر منابع اولیه از کتابهای حدیث، پژوهشی پیرامون سند روایت، درج دیدگاهها درباره این دسته از روایات و پژوهشی آزاد و فقهی، با عنوان «فقه الحدیث» مهمترین گامهایی بوده است که برای به فرجام رساندن این کتاب طی شده است.
«الامام موسی بن جعفر(ع) علو فی الحیاه» نام دیگر اثری است که عادل عبدالرحمن بدری آنرا به زیور چاپ آراسته است. این کتاب چهرهای از این بنده صالح را در محراب عبادتش ترسیم میکند. زبان این کتاب عربی بوده و در سال ۱۳۹۶ در قطع رقعی به چاپ رسیده است.
«سید بغداد» عنوان تازهترین اثر درباره امام کاظم(ع) است. مؤلف در آغاز ریشههای تشیع در بغداد را میکاود و پس از عرضۀ روایتهایی دربارۀ بغداد و ارزیابی شخصیت منصور عباسی به عنوان بنیانگذار این شهر، ستمهای خلفای عباسی، به ویژه هارون بر امام کاظم(ع) را بررسی میکند.
نویسنده در فصلی از این کتاب، گفتوگوی راهبان مسیحی با امام کاظم(ع) را عرضه میدارد و پس از آوردن نشانههای اعجازین امام در روزگار کودکی، احادیثی را در پایان به خوانندگان تقدیم میدارد.
نویسنده اثر علی کورانی عاملی است که آن را به زبان عربی نگاشته است و این کتاب در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به قلم محمد صابری تقدمی از مترجمان این مرکز، ترجمه شده است.
منبع: آستان نیوز
انتهای پیام/
نظر شما